Български дарителски форум

Данон с награда от Български Дарителски Форум

20.11.2013

„Данон България“ получи втора награда за най-голям корпоративен дарител, в категория „Най-голям обем на нефинансови дарения“. Българския дарителски форум награди компанията за това, че е дарила продукти на стойност 156 614,61 лв. през 2012 г.

Конкурсът на Български дарителски форум отличава компаниите, които устойчиво, креативно и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи. Идеята му е не само да връчва награди на отговорния бизнес,  а и да създава стандарти за отговорно корпоративно дарителство.

Наградите се връчват според обемите на финансовите инвестиции на компаниите през изминалата 2012 г., а с помощта на 8 членно жури конкурсът класира компаниите и според качествата на техните програми. Чрез гласуване на членовете на БДФ се оценяват и добрите партньорства в сферата на благотворителността.

Тази година в конкурса участваха 58 кандидатури в 7 категории.

Домакин на церемонията, състояла се на 11 ноември 2013 г., беше Росен Плевнелиев, Президент на Република България.

Във фокуса на тазгодишното издание на церемонията беше дългогодишната дискусия за мястото на компаниите – дарители за обществени каузи, в медиите. През ноември месец 2012 г. Съветът за електронни медии прие Методически указания, в които приема за допустима практика цитирането на имената на компаниите, когато техните инвестиции в обществено полезни каузи, са част от редакционното съдържание на предавания и новини. Това беше знак към отговорния български бизнес, че обществените му проекти и инициативи са признати и ценени.  Затова призовете тази година връчиха главни редактори на медии, които имат професионално отношение към благотворителността и корпоративната социална отговорност.