Стартира “Данониада” 2016!

09.05.2016

Победителят в турнира ще играе в Париж, където ще се проведе
тазгодишното издание на Международна купа “Данон”

Започна записването на отборите, които ще участват в деветнайстото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.

Отборите от цялата страна могат да се запишат през интернет на адреса на турнира www.danoniada.bg, като право на участие имат всички отбори, съставени от деца до 12-годишна възраст, в това число смесени отбори или отбори, изцяло съставени от момичета. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони се определя от календара на турнира и е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2016 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Плевен, Варна, Пловдив и София.
И през тази година искаме да се съберат най-добрите детски отбори от цялата страна, за да продължат традицията на класиране в топ 10 на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през есента във френската столица. Очаква се финалните мачове от международния турнир да се играят пред многохилядна публика на някой от големите стадиони в Париж. През миналата година детският тим на “Ботев” (Пд) зае 10-о място на финалите в Мароко, а през 2014 отново 10-и се класираха малките акули от “Черноморец” (Бургас).