BASORD

Стартира проектът „Училище за здраве за деца, родители и учители“

29.08.2013

В периода 01.09 -06.09.2013 г. ще се проведе стартиращата фаза на проекта „Училище за здраве за деца, родители и учители“, в рамките на Общоевропейския проект ЕРНЕ. Проектът се организира от Българската асоциация за изучаване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания „Акад. Ташо Ташев“ (BASORD) и Министерството на образованието и науката, като основната му цел е да популяризира здравословното хранене в училищна възраст, като включи в обучителния процес различни нива – учениците, техните родители и учители.

По време на събитието в рамките на 5-дневна програма  50 ученици, съвместно със своите родители и 20 учители ще присъстват на обучения и интерактивни презентации, които покриват основните принципи на здравословното хранене и подчертават необходимостта от физическа активност.

В комбинация с обучителната програма участниците ще имат възможност да се хранят по специално изготвен хранителен режим, както и да се движат активно под наблюдението на експерт треньор, така че да пирложат на практика наученото.

Данон, като дългогодишен партньор на BASORD, съдейства за провеждането на събитието и осигурява като част от здравословното меню млечно-кисели продукти от своето портфолио.