Засаждане на бял бор Данон

Над 2 дка с бял бор засадиха на Витоша служители на Данон България

05.06.2012

Ежегодната инициатива „Засадих дърво с Данон“ се провежда от 2008 г. като до момента от компанията са залесени близо 48 дка гори.

Над 50 служители на Данон България и техните семейства се включиха в традиционното залесяване „Засади дърво с Данон“, което водещият производител на млечни продукти организира за пета поредна година в събота 5 май 2012 г.

По време на инициативата тази година бяха залесени 2.5 дка с бял бор на мястото на унищожена от корояд борова гора в Природен парк Витоша. С това общата площ на залесени с помощта на компанията гори ще достигне близо 48 дка.

Създадената от „Данон“ горичка вече компенсира част от въглеродните емисии, генерирани от дейността на компанията в България, като по този начин подпомага опазването на българската природа и дава своя принос в борбата с изменението на климата.

Данон България се грижи за залесяването на Природен парк Витоша с инициативата „Засади дърво с Данон“ от 2008 г. Идеята за това партньорство с Инициативна група „Витоша“, ръководството на парка и горското стопанство идва след смерча през 2006 г. и последвалата напаст от върхов корояд, който унищожава голяма част от дърветата. В инициативата се включват доброволно служителите на Данон България и техните семейства от почти всички отдели на компанията.

За Данон:

Данон Груп, към която принадлежи Данон България, заявява своето отношение към опазването на околната среда и устойчивото развитие още през 1972 г. В Данон България през 2004 г. е въведена и се поддържа сертифицирана система за управление на околната среда съгласно международен стандарт ISO 14001:2004.