Новини

Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

13.06.2019

Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана шампион в XXII издание на детския футболен турнир “Данониада” 2019. След оспорван двубой с малките футболисти от ФК „Локомотив” (Пловдив) и трудна победа с 1:0, армейците ще представят България на Международна купа DANONE NATIONS CUP в Барселона през есента.

Посланикът на турнира Димитър Бербатов награди малките футболисти и пожела на победителите да продължават да тренират все така усилено и ги зарадва с новината, че лично ще отиде да ги подкрепи на международния футболен турнир в Испания.

Индивидуалните награди Димитър Бербатов връчи на голмайстора Юлиан Гилов от ФК „ЦСКА София” и на най-добрия вратар Антонио Вардин от ФК „Локомотив” (Пловдив). Партньорите на турнира от Нова Броудкастинг Груп наградиха отбора на ФК „Сините камъни” (Сливен) за тяхната етична игра.

Крайното класиране в „Данониада” 2019 е:

  1. ФК „ЦСКА” (София)
  2. ФК „Локомотив” (Пловдив)
  3. ФК „Сините камъни” (Сливен)
  4. ФК „Дунав” (Русе)
  5. ФК „Черноморец” (Бургас)
  6. ФК „Славия”( София)
  7. ФК „Литекс” (Ловеч)
  8. ОДК Варна

Даниела Узунова, изпълнителен директор на „Данон - Сердика” АД, благодари на децата и родителите им за участието в „Данониада” 2019, на партньорите от Фондация „Димитър Бербатов”, “ЕКОПАК България” (АД) и Нова Броудкастинг Груп за подкрепата и пожела успех на малките футболисти в Барселона.

Победителят в „Данониада” ще се състезава за международната купа DANONE NATIONS CUP. По случай 100 години от основаването на DANONE, финалите ще се играят на RCDE стадиона в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари - за отборите победители от 2018 и от 2019 година. На международния форум, България ще бъде представена от отбора на ФК “Берое” (Ст. Загора) – победители през 2018 г., и от тазгодишния победител: отборът на ФК „ЦСКА София”

И тази година по време на “Данониада” се организира образователна игра за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициаива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Също така, малките футболисти с интерес участваха и в специална образователна игра, имаща за цел цел популяризиранео на здравословното хранене. Играта е израз на визията на DANONE за Една Планета. Едно Здраве (Oneplanet. Onehealth)

Традиционно “Данониада” се организира с медийното съдействие на Нова Броудкастинг Груп.

Пълен фото и видеоархив от зоналната фаза на „Данониада” 2019 е на разположение в интернет сайта на турнира www.danoniada.bg, както и във Facebook на: www.facebook.com/danoniada

Първият турнир „Данониада” е проведен в България в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна. Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на “Данон - Сердика” АД е посрещната възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 г., по неин модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа DANONE NATIONS CUP с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност. Международната купа DANONE NATIONS CUP е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12-годишна възраст.

За феновете, „Данониада“ за едно с ДЗП са подготвили лятна изненада. За да научите първи каква е тя, следете за информация на уеб сайта на „Данониада“ - http://www.danoniada.bg/.

 

виж всички