Новини

Малките армейци от ФК „ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

13.06.2019

Малките армейци от ФК „ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана шампион в XXII издание на детския футболен турнир „Данониада” 2019. След оспорван двубой с малките футболисти от ФК „Локомотив” (Пловдив) и трудна победа с 1:0, армейците ще представят България на Международна купа DANONE NATIONS CUP в Барселона през есента.

Посланикът на турнира Димитър Бербатов награди малките футболисти и пожела на победителите да продължават да тренират все така усилено и ги зарадва с новината, че лично ще отиде да ги подкрепи на международния футболен турнир в Испания.

Индивидуалните награди Димитър Бербатов връчи на голмайстора Юлиан Гилов от ФК „ЦСКА София” и на най-добрия вратар Антонио Вардин от ФК „Локомотив” (Пловдив). Партньорите на турнира от Нова Броудкастинг Груп наградиха отбора на ФК „Сините камъни” (Сливен) за тяхната етична игра.

Крайното класиране в „Данониада” 2019 е:

  1. ФК „ЦСКА” (София)
  2. ФК „Локомотив” (Пловдив)
  3. ФК „Сините камъни” (Сливен)
  4. ФК „Дунав” (Русе)
  5. ФК „Черноморец” (Бургас)
  6. ФК „Славия”( София)
  7. ФК „Литекс” (Ловеч)
  8. ОДК Варна

Даниела Узунова, изпълнителен директор на „Данон Сердика” АД, благодари на децата и родителите им за участието в „Данониада” 2019, на партньорите от Фондация „Димитър Бербатов”, „ЕКОПАК България” (АД) и Нова Броудкастинг Груп за подкрепата и пожела успех на малките футболисти в Барселона.

Победителят в „Данониада” ще се състезава за международната купа DANONE NATIONS CUP. По случай 100 години от основаването на Danone, финалите ще се играят на RCDE стадиона в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари – за отборите победители от 2018 и от 2019 година. На международния форум, България ще бъде представена от отбора на ФК „Берое” (Ст. Загора) – победители през 2018 г., и от тазгодишния победител: отборът на ФК „ЦСКА София”

И тази година по време на „Данониада” се организира образователна игра за децата на тема Събирай разделно. Програмата е част от съвместна инициаива на Danone и ЕКОПАК България, чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Също така, малките футболисти с интерес участваха и в специална образователна игра, имаща за цел цел популяризиранео на здравословното хранене. Играта е израз на визията на Danone за Една Планета. Едно Здраве (One Planet. One Health)

Традиционно „Данониада” се организира с медийното съдействие на Нова Броудкастинг Груп.

Пълен фото и видеоархив от зоналната фаза на „Данониада” 2019 е на разположение в интернет сайта на турнира www.danoniada.bg, както и във Facebook на: www.facebook.com/danoniada

Първият турнир „Данониада” е проведен в България в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна. Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на Данон Сердика АД е посрещната възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 г., по неин модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа DANONE NATIONS CUP с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност. Международната купа DANONE NATIONS CUP е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12-годишна възраст.

За феновете, „Данониада“ за едно с ДЗП са подготвили лятна изненада. За да научите първи каква е тя, следете за информация на уеб сайта на „Данониада“ - http://www.danoniada.bg/.

 

виж всички