Новини

Danonino добавя екосъобразни дървени лъжички към продуктите си

01.07.2021

Danonino добавя екосъобразни дървени лъжички към продуктите си

Това лято Danonino насърчава децата да растат с мисъл за природата, добавяйки за първи път дървени лъжички към своите продукти. Те са част от лятната кампания на марката, по време на която продуктите могат да се замразят с помощта на лъжичките и да се превърнат във вкусно ледено изкушение.Промоцията включва продуктите Danonino 4x50 г и Danonino 6x50 г във всички вкусови разновидности, както и специална лимитирина мултипак серия летниплодови вкусове – диня, праскова и ананас, които за първи път се появяват на пазарау нас.

Danonino е първият бранд на Danone в България, който започва да използва допълнителната доброволна схема за етикетиране Nutri-Scoreвърху опаковките си.Скалата Nutri-Score показва оценка на хранителната стойност на продукта чрез комбинация от букви и цветове – от тъмнозелено (буквата А=висока хранителна стойност) до червено (буквата Е=ниска хранителна стойност). Така Danone прави още една крачка напред в мисията си да насърчава информирания потребителски избор.

„Балансираното и пълноценно хранене на децата е ключов фактор за развитието им от най-ранна детска възраст. Затова ние не спираме да търсим нови начини да помагаме на родителите в трудното понякога начинание да откриват и съставят най-подходящите за своите деца хранителни режими. Системата Nutri-Score е изключително полезна в тази насока и предоставя на потребителите ценна и надеждна информация по разбираем начин – сподели Станислава Вазова, бранд мениджър на Danonino за България и Румъния. Не спираме да затвърждаваме и ангажимента си към околната среда и да правим всичко възможно да я съхраним. Новите дървени лъжички, които могат да бъдат открити в продуктите ни, са изражение именно на желанието ни заедно да постигнем едно по-устойчиво бъдеще и да възпитаме такива навици и у най-малките.“

 

Предоставяйки разнообразие от млечни продукти за всеки ден, Danonino предлага балансиран вариант за допълнения към хранителния режим на децата, но и опитва да предизвика любопитството им да учат нови неща и да се развиват.Воден от амбицията да мотивира децата да се хранят разнообразно, през тази година марката лансира Danonino кисело мляко – изцяло нов за пазара продукт, вдъхновен от българските традиции и създаден с идеята да събуди любопитството към натуралния вкус у най-малките.

виж всички