Новини

Годишен отчет на Danone за 2023 г.

29.04.2024

Интегрираният годишен отчет на Danone за 2023 г. предоставя изчерпателен преглед на мисията, управлението, целите и представянето на Групата. Потвърждава отново Двойният ангажимент на Danone за едновременно постигане на икономически успех и социален прогрес. Повече информация, можете да намерите на ... »

Близо 30% от българите консумират продукти на растителна основа, преобладаваща част от тях са от поколението Z

29.04.2024

Това сочи скорошно проучване за потребителските навици и предпочитания у нас, проведено от Данон  44% от българите считат екосъобразността и опазването на планетата за важни фактори при избора на хранителни продукти. Това показва скорошно проучване на Данон, проведено през м. ... »

Danone празнува международния месец на B Corp

12.03.2024

Този март над 8 000 бизнеса отбелязват международния месец на B Corp. DanoneБългария се гордее, че наскоро стана част от глобалната общност на B Corp- водещи компании, които са ангажирани да работят в полза на общността и околната среда, използвайки влиянието ... »

Данон България получи сертификат B Corp™ – един от най-престижните сертификати за социална устойчивост в света

22.01.2024

Всички компании на Данон в региона на Централна и Източна Европа, в това число клоновете в България, Унгария, Румъния, Чехия и Словакия, са вече сертифицирани като B Corp™ компании. Това е един от най-престижните сертификати в света и с него ... »

Аctivia представя новия си продукт – кисело мляко без добавена захар

13.11.2023

Новият продукт на марката Аctivia преобразява представата за млечно-кисели продукти. Съчетавайки свежестта на плодове и чиа с милиарди пробиотични бактерии Bifidus Actiregularis, този продукт играе ключова роля за поддържане на равновесието в чревната флора. Activia без добавена захар е резултат ... »

Danone представя новите рециклируеми опаковки на Actimel

17.10.2023

Опаковката е важен елемент към храните и напитките, които компанията предлага, но в Danone знаем, че тя не трябва да бъде за сметка на околната среда. Danone вярва, че подкрепата на имунната система, не е единственият фокус на марката Актимел. ... »

30 години Danone България – с грижа за хората и природата

30.06.2023

Danone България отбеляза 30-годишнината си в страната с активности, насочени към грижа за хората и природата. Като част от своя ангажимент за опазване на околната среда, служители на компанията взеха участие в почистването на коритото на река Черни Искър, над ... »

Проучване за начина на хранене и флекситарианството в България

04.05.2023

В Данон вярваме, че насърчаването на устойчиви хранителни практики е от решаващо значение за нашето здраве, както и за здравето на нашата планета. Поради тази причина компанията проведе за пореден път своето проучване „Flexi Survey“, свързано с флекситарианството като начин ... »

Danone подкрепя Международния ден на хората със синдром на Даун

21.03.2023

21-ви март е Международен ден на хората със синдром на Даун, който се отбелязва, като всички обуват шарени чорапи, показвайки, че светът е разнообразен и пъстър, точно както и хората в него. Danone се включи в инициативата, като всички от ... »

Danone представя новия си международен център за изследвания и иновации „Даниел Карасо“ за ускоряване на научните изследвания в областта на бъдещето на хранителните продукти

08.02.2023

Danone потвърждава иновативността си с ангажимента да подкрепи Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г с HiPRO Expert. Компанията има амбицията да предложи млечни продукти адаптирани за спортисти, насърчавайки по-добри хранителни и спортни практики. Антоан дьо Сент-Африк, главен ... »

Danone обяви своя амбициозен план за намаляване на емисиите на метан

19.01.2023

Danone си поставя за цел 30% намаляване на емисиите на метан от прясното мляко, използвано в нейните млечни продукти и е първата хранителна компания, която привежда целите си в съответствие с Global Methane Pledge Днес Danone, водещ лидер в областта ... »

„Данон Сердика“ с нов директор за страната

19.04.2022

 Любомир Спасов е новият директор на Данон за България. Той има над 20 години опит в бизнеса с бързооборотни стоки в големи международни компании, последните 7 от тях – в „Данон Сердика“ АД. Oт 2015 г. е част от екипа ... »

Стартира „ПЛАСТИК ПАКТ България“

19.04.2022

Данон България е част от „ПЛАСТИК ПАКТ България“ – най-мащабната инициатива за намаляване на отпадъците от пластмасови опаковки и оползотворяването на пластмасата като суровина в кръговата икономика на България. Компанията е изцяло фокусирана върху прехода към кръгова икономика на опаковките ... »

Правила за участие в играта на ДЗП в YouTube канала Andy Studio

30.07.2021

1. Организатор на Играта 1.1. Играта на ДЗП (наричана по-долу „Играта“) се организира от „ДАНОН Сердика“ АД, ЕИК 831617210, със седалище и адрес на управление: гр. София, 1330, ул. Охридско езеро № 3 („Организатор“). 1.2. Официалните правила на ... »

Danone подкрепя независимата система за етикетиране Nutri-Score и я въвежда на опаковките на своите продукти

12.07.2021

В Danone подкрепяме правилните хранителни избори и искаме да улесним потребителите си при правенето на такива. В съответствие с нашата мисия Да носим здраве чрез храната на възможно най-много хора ние вярваме, че нашите клиенти имат право да бъдат добре ... »

Danonino добавя екосъобразни дървени лъжички към продуктите си

01.07.2021

Това лято Danonino насърчава децата да растат с мисъл за природата, добавяйки за първи път дървени лъжички към своите продукти. Те са част от лятната кампания на марката, по време на която продуктите могат да се замразят с помощта на ... »

Водещата марка Danonino пуска на пазара натурално кисело мляко

15.04.2021

Популярната марка за млечни продуктиDanonino представя изцяло нов натурален продукт – Danonino кисело мляко.Той е създаден специално за българския пазар и съчетава натурален вкус и пробиотичните бактерии Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus.Danonino кисело мляко вече е налично в ... »

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

18.01.2021

Danonino стартира новата година с позитивна национална кампания – „Голям порасни, големи добрини прави“. Тя цели да възпита добри навици у децата и да насърчи любопитството им чрез общо 24 предизвикателства, 8 от които „оживяват“ чрез т.нар. добавена реалност ... »

40 години Alpro - 40 години революция в храненето

07.10.2020

Тази година иновативната марка Alpro, която предлага храни и напитки на растителна основа (бадемови, соеви, оризови, овесени и др.), празнува 40 години на пазара. От своето създаване като местна компания, произвеждаща продукти за специфичните нужди на клиентите, брандът неизменно ... »

Изграждането на един по-добър свят зависи от всички нас

07.10.2020

Няма съмнение, че тази година изправи света пред едно изцяло ново глобално предизвикателство. Кризата, причинена от COVID-19,вече има отражение върху обществения живот и промени начина, по който оперира бизнесът. Справяйки се с нея, основните приоритети на Европа, а и ... »

Danonino стартира иновативна лятна кампания

03.07.2020

Брандът отново цели да направи игрите по-интересни като предизвика любознателността на децата, зареждайки ги с нови знания Това лято Danonino насърчава детската любознателност с новата си иновативна лятна кампания – Открий животните, променящи цвета си с Дино! Този сезон всички ... »

Activia Summer Club - новата онлайн общност за здравословен начин на живот

02.07.2020

През това лято Активиа неизменно остава до своите фенове и продължава да ги подкрепя по пътя към изграждането на балансиран и здравословен начин на живот. Именно с тази идея брандът стартира Activia Summer Club – уникална онлайн общност за споделяне ... »

Danone подкрепи битката срещу COVID-19 с дарения от над 330 000 лв.

18.05.2020

В Danone вярваме, че заедно можем да се справим с всичко и помагайки си да направим промяна в обществото. Именно затова сега, когато сме изправени пред предизвикателствата и последствията от пандемията COVID-19, разширихме дарителската си дейност, предоставяйки хранителни продукти, предпазни медицински ... »

Информация относно COVID-19

26.03.2020

Нашата планета е изправена пред пандемия, която засяга всички нас. В тази трудна ситуация, всеки ден екипите на Danone във всички държави, в които брандът присъства, показват своята отдаденост и се обединяват от една обща цел: да защитим нашата мрежа ... »

Информация за потребители

24.01.2020

Любезно информираме, че промоцията, изписана на чужд език върху опаковките на продуктите с марка „Фантазия“, не е валидна за територията на Р. България.... »

100 години след създаването на първото си кисело мляко Danone дава достъп до историческата си колекция от 1800 щама

14.06.2019

Инициативата за насърчаване на сътрудничеството между изследванията в областта на храненето, здравето и устойчивото развитие бе приветствана от Института Пастьор. Барселона, 2019 г.По повод 100-годишнината от създаването на киселото си мляко, Danone обяви през месец май, че предоставяколекцията си ... »

Малките армейци от ФК „ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

13.06.2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана шампион в XXII издание на детския футболен турнир „Данониада” 2019. След оспорван двубой с малките футболисти от ФК „Локомотив” (Пловдив) и трудна победа с ... »

Нова гама Danonino продукти

12.04.2019

За да отговори на все по-динамичния начин на живот, Danone в България пуска на пазара нова гама млечни продукти с марката Danonino. Практичната опаковка на новия Danonino е изключително удобна за директна консумация, особено при активност на открито. Продуктът се ... »

Започнаха записванията за Националния футболен турнир „Данониада“ 2019

25.03.2019

Отборът-победител в тазгодишния турнир ще участва на финалите на Международна купа „Данон“ 2019 в Барселона (Испания). „Данониада“ e единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от „Данон Сердика“ АД и Министерството на образованието и ... »

Активиа за една по-мотивирана 2019 година

17.01.2019

Активиа стартира 2019 г. с мотивираща кампания за спазване на новогодишните обещания. Марката обновява опаковката на млечнокиселите си продукти с ярки послания, смели мисли и позитивни препоръки, с които цели да вдъхнови оптимизъм, последователност и добро настроение във всеки ден ... »

Danonino с уникална промоция с добавена реалност

15.01.2019

Danonino предизвиква детската любознателност. Марката млечни продукти пуска на пазара нова уникална колекция от 16 магнита, разкриващи тайните на океана. Всеки промоционален магнит „оживява“ чрез т.нар. добавена реалност – сканиран чрез безплатното приложениe за смартфони Shazam специалният знак на ... »

Засаждане на дръвчета

06.12.2018

В слънчевата събота на 10 ноември група доброволци от Danone се включиха в инициативата на #Столичнаобщина - Новата гора на София, като помогнаха със залесяването на млади фиданки. Тази подкрепа е не само част от разбирането ни за социална отговорност, но и напълно съвпада ... »

16 ноември, Ден за по-чист въздух

06.12.2018

Специална кампания на #Столичнаобщина, подкрепена от Danone. Oбичайно пълния с коли паркинг, днес изглежда различно. Благодарим на всички колеги, които не използваха колите си и намериха по-екологичен начин на придвижване! ... »

Стартира „Данониада" 2018

27.04.2018

Традиционно в края на март започна записването на отборите, желаещи да участват в двайстото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от Данон Сердика АД и Министерството на образованието и ... »

Новите Danonino магнити вече са тук!

05.01.2018

Новите Danonino магнити вече са тук! Ще ги откриете като ПОДАРЪК във всяка промоционална опаковка Danonino 4х50 г, Danonino 2х90 г и Danonino 6х50 г.... »