Новини

Стартира „Данониада" 2018

27.04.2018

Стартира „Данониада" 2018

Традиционно в края на март започна записването на отборите, желаещи да участват в двайстото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от Данон Сердика АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация Димитър Бербатов и Екопак.

Отборите от цялата страна могат да се запишат онлайн на www.danoniada.bg. Право на участие имат всички отбори, съставени от деца на възраст до 12 години. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2018 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Плевен, Пловдив, Варна и София. Първите мачове ще се играят на 21 април в Плевен. Графикът на мачовете и подробности за записванията са публикувани на интернет сайта на турнира.

В рамките на турнира ще бъде организирана специална обучителна игра сред участниците и публиката, която има за цел популяризирнето на здравословното хранене. Важната информация за храненето и хранителните навици ще бъде представена по интересен и забавен начин в игрови формат.

Във връзка с честванията на 100 години от основаването на Danone, финалите на Международна купа Danone ще се проведат през 2019 година в Испания. По едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира – с отборите-победители от 2018 и от 2019 година.

Отборът-победител в „Данониада” 2018 ще се бори за титлата заедно със своите връстници от останалите държави, в които се провежда турнира на грандиозно събитие, което ще бъде организирано в Испания, за да се отпразнува годишнината на Danone.

виж всички