Новини

Проучване за начина на хранене и флекситарианството в България

04.05.2023

Проучване за начина на хранене и флекситарианството в България

В Данон вярваме, че насърчаването на устойчиви хранителни практики е от решаващо значение за нашето здраве, както и за здравето на нашата планета. Поради тази причина компанията проведе за пореден път своето проучване „Flexi Survey“, свързано с флекситарианството като начин на хранене и поведението на българския потребител. Проучването разкрива, че 60% от населението е опитвало продукти на растителна основа, а 28% са редовни потребители (поне 1-2 пъти седмично). Освен това проучването показва нарастващ интерес към флекситарианството сред българите, като броят на хората, спазващи тази диета, се е увеличил с почти 10% през последната година.

Проучването сочи също така, че почти половината от българите се замислят за въздействието на покупките си върху околната среда, което показва нарастваща осведоменост за екологичните ползи от растителното хранене. Още от създаването си марката Alpro, част от портфолиото на Danone, се стреми непрестанно да подобрява продуктите си и да намалява екологичния им отпечатък върху планетата.

По-младите поколения стават все по-мотивирани да консумират продукти на растителна основа – 62% от 18-24 годишните са редовни потребители. Поради тази причина тенденцията към флекситарианство ще продължи да се засилва в бъдеще.

Проучването установи, че вкусът остава основен приоритет за почти три четвърти от потребителите, когато става въпрос за избор на продукти на растителна основа. С богато портфолио от вкусни продукти, които не правят компромис с качеството, брандът Alpro допълнително развива тенденцията към устойчивото и разнообразно хранене.

Danone се ангажира да популяризира флекситарианската диета като здравословен и природосъобразен начин на хранене. Нарастващият интерес към продуктите на растителна основа показва, че българските потребители осъзнават ползите от флекситарианството както за собственото си здраве, така и за околната среда. Брандът Alpro допринася за развитието на балансирания начин на живот, тъй като продуктите на растителна основа са бъдещето на разнообразната диета и на отговорната консумация.

виж всички