Новини

Danone празнува международния месец на B Corp

12.03.2024

Danone празнува международния месец на B Corp

Този март над 8 000 бизнеса отбелязватмеждународния месец на B Corp. DanoneБългария се гордее, че наскоро стана част от глобалната общност на B Corp- водещи компании, които са ангажирани да работят в полза на общността и околната среда, използвайки влиянието си за по-добро. В свят, в който 97% от хората се стремят да водят по-устойчив начин на живот, отговорността често пада върху бизнеса и Danoneосъзнава това.

Какво означаваBCorp за Danone?

Danoneвярва, че бизнесът трябва да следва по-голяма цел отвъд печалбата. Ангажиментът на компанията за устойчивост се отразява във всеки аспект на дейността ѝ, обхващайки цялата веригаот създаване на идеята до крайния продукт. Ние не сме просто бизнес, ние носим здраве чрез храната, докато извършваме дейността си по най-устойчивия начин по цялата верига на стойността.

Нашата мисия

Въпреки, че сме сертифицирани, нашият път към устойчивостта далеч не е приключил.Ние непрекъснато се стремим да се усъвършенстваме и развиваме. Сертифицирането ни есамо доказателство за нашите усилия и успехи постигнати досега. С присъствието си в над 120 държави Danoneима възможността да въздейства положително на различни държави, култури и общности. Вярваме, че нашите близо 100 000 служители на глобално ниво работят и стоят зад визията ни за по-добър бизнес. Нашите 4 ценности са в основата на дейността ни – хуманизъм, прозрачност, близост, ентусиазъм.

Заедно можем да създадем бъдеще, в което бизнесът работи за положителна промяна. Danone България се гордее, че ечаст от B Corp, и се ангажира да използва бизнеса си като сила за добро в България и извън нея. За едно бъдеще, в което бизнесът и социалната отговорност вървят ръка за ръка!

виж всички