Данониада

Повярвай в мечтите си

Националният детски футболен турнир „Данониада“ стартира в навечерието на световното първенство по футбол във Франция през 1998 г. Ежегодно в турнира участват стотици деца от цялата страна, състезаващи се с ентусиазъм и много позитивно настроение за първото място. Огромното желание, с което децата се включват в турнира е ясен сигнал за успеха и нуждата от такъв социален проект.

По модела на българския турнир „Данониада“ през 2000 г. централата на Danone стартира и първата Международна купа Danone. С всяка изминала година проектът набира все по-голяма популярност и на международните финали се срещат отбори от момичета и момчета от над 40 държави.

Нещо повече – международната купа Danone (DanoneNationsCup) е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12 годишна възраст. Патрон на международния турнир е световноизвестният футболист Зинедин Зидан.

От 2008 г. патрон на „Данониада“ е най-успешният български футболист – Димитър Бербатов.

Подкрепата на футболните звезди несъмнено е още един стимул за милиони деца по света да повярват в мечтите си и да направят първата стъпка към това да ги реализират!

Успехът на „Данониада“ е признат и с различни награди през годините, една от които е голямата награда в категория „Инвеститор в обществото“ на Българския форум на бизнес лидерите.