Данониада

Повярвай в мечтите си

Националният детски футболен турнир „Данониада“ стартира в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна.

Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на „Данон Сердика” АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж.

Така през 2000 г., по модела на българската „Данониада“, е организирана и първата Международна купа „Данон“ с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност, а на международните финали се срещат отбори от 40 държави.

Международна купа „Данон“ е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12 годишна възраст, а патрон на международния турнир е световноизвестният футболист Зинедин Зидан.

От 2008 г. патрон на „Данониада“ е най-успешният български футболист – Димитър Бербатов.

Подкрепата на футболните звезди е още един стимул за милиони деца по света да повярват в мечтите си и да ги реализират!

През 2007 г. „Данон Сердика“ спечели наградата на Българския форум на бизнес лидерите – „Инвеститор в обществото“ за десетата годишнина на „Данониада“. През 2007 г. „Данон Сердика“ спечели наградата на Българския форум на бизнес лидерите – „Инвеститор в обществото“ за десетата годишнина на „Данониада“.