За нас

Danone по света

Danone е водеща компания в сферата на здравословните храни и напитки в световен мащаб. Създадена преди век, през 1919 г. в Испания, компанията разгръща своята експертиза в четири основни направления: свежи млечни продукти, води, ранно детско хранене и клинично хранене. Със своите над 100 000 служители, Danone е представена на 5 континента и над 120 пазара по целия свят.
Повече иноформация можете да намерите на www.danone.com.

Danone в България

Danone стъпва на българския пазар през 1993 г., а от 1995 г. Данон Сердика, клон на Danone, е основен иноватор на българския пазар на свежи млечни продукти. В портфолиото на компанията са включени голям брой продукти с високо и постоянно качество, съчетавайки европейските стандарти на Danone със спецификата и условията на българския пазар и желанията на потребителите у нас.

Мисия

Мисията на Danone е да осигури здраве чрез своите продукти на възможно най-голям брой хора в цял свят. И в България мисията на компанията е да предлага здравословни продукти, които помагат за балансирано и пълноценно хранене на цялото семейство.

Визия

Danone се стреми да вдъхновява здравословни и устойчиви практики в бизнеса с храни и напитки в съответствие с визията – One Planet. One Health. Тя отразява твърдото убеждение, че здравето на хората и планетата са взаимосвързани. Компанията съзнателно се концентрира върху категориите, насочени към здравето, и се ангажира да работи ефективно, устойчиво и отговорно.

Социална отговорност

Danone работи активно в сферата на корпоративната социална отговорност като всяка година компанията инвестира в различни проекти в полза на обществото и с дългосрочен социален ефект.