Хранене и здраве

Danone подкрепя независимата система за етикетиране Nutri-Score и я въвежда на опаковките на своите продукти

В Danone подкрепяме правилните хранителни избори и искаме да улесним потребителите си при правенето на такива. В съответствие с нашата мисия Да носим здраве чрез храната на възможно най-много хора ние вярваме, че нашите клиенти имат право да бъдат добре ... »

Млечно-киселите продукти и здравето

Храната трябва да е наслада за сетивата – независимо дали се стремим да поддържаме здравословно тегло, да се грижи за костната си система или търсим нещо вкусно – млечно-киселите продукти винаги са на разположение. С огромното разнообразие от вкусове и ... »

Вегетарианството в детска възраст

През последните години вегетарианската диета намира доста привърженици. При проучване, проведено през 1995 г., е установено, че 2% от децата на възраст 6 -17 години никога не са консумирали месо и риба. Все по-често педиатри и нутриционисти обсъждат въпроса: подходящо ... »

Какво да хапнем преди да спортуваме?

Тренировките по аеробика ти пречат на хранитлния график? Какво можеш да ядеш един час преди футболната тренировка? Има ли значение какво ядеш преди и след фитнес? Времето е от значение Да намериш време за упражнения в забързаното си ежедневие е ... »

Тайната история на доматите, краставиците и морковите

Доматите, краставиците и морковите са едни от най-разпространените зеленчуци, които ежедневно присъстват на трапезата ни. Но със сигурност има много неща, които не знаем за тези познати и на пръв поглед безинтересни продукти. Запознай се сега с тайната история на ... »

Фъстъците и необичайните ползи от тях

Фъстъците, въпреки че повечето от нас не знаят, идват от бобовото семейството – точно като боба или граха, а не от семейството на ядките. Фъстъченото растение може да порасне около 30 до 50 см високо и произхожда от районите на ... »

Обяд в училище

На всеки от нас се налага да хапне навън. Когато си тийнейджър, това дори се случва още по-често – огладняваш на всеки няколко часа, цял ден си с приятели, похапваш в компания. Как да намериш баланса между здравословното и приятното, ... »

Безапетитие в детската възраст

Апетитът е сложен, хормонално обусловен процес. За поддържането му значение имат подходящият за възрастта хранителен режим, както и разнообразната храна. Безапетитието е загуба на желание за ядене. Важно е да се разграничат безапетитието от мнимото безапетитие и капризния апетит. В ... »

Какво показват цветовете на плодовете и зеленчуците?

При хранене с различно оцветени плодове и зеленчуци, ще получиш най-доброто от всички ползи за здравето. Всеки плод или зеленчук с различен цвят съдържа уникални компоненти, които са от съществено значение за здравето ти. Червените плодове и зеленчуци Те имат ... »

Храни, които ускоряват метаболизма

Какво представлява метаболизмът? Метаболизмът е процес, чрез който тялото превръща храната в енергия. Твоята основна метаболитна норма – количеството калории, от които се нуждаеш за основни функции като изпомпване на кръвта и възстановяване на клетките – се определя от височината, ... »

11 съвета как да си водим дневник на храненето

Много експерти по хранене са съгласни, че воденето на хранителен дневник е от решаващо значение за успеха при здравосоловното хранене. Поддържането на визуален запис на постиженията, мотивира повечето хора и ги приближава до успеха. Простото записване на нещата, които сте ... »

Водата и защо да пием по много от нея

Водата е най-важният елемент на живота, но това е факт, с който всеки е запознат. Да, може да не е толкова вкусна, колкото газираните напитки, която толкова много обичаш, но пък за разлика от нея е полезна. Ето защо трябва ... »

5 начина да достигнете и поддържате здравословното за училищната възраст тегло

Диетите не са подходящият начин за отлабване. Това е така, защото те създават временни хранителни навици – и следователно временни резултати. Повечето хора, които спазват диети, възстановяват свалените килограми, когато се върнат към старите си хранителни навици. Така че кой ... »

Речник

Тук ще откриете кратък речник, на някои от основните термини, свързани с производството на свежи млечни продукти. Дрожди – микроорганизми, принадлежащи към групата на гъбите и плесените. Някои дрожди са полезни и се използват в производството на храни и напитки ... »

Интересни факти за храненето

Закуската е най-важното хранене за деня. То активира метаболизма ни и ни дава енергия за дневните активности. За подрастващите това хранене е от още по-голямо значение поради завишената нужда от енергия, както и за формирането на редица структури в тялото ... »

Ябълката и 12 неща, които сте пропуснали за нея

Ябълката е най-мекият плод на ябълковото дърво и произхожда от семейството на розите (Rosaceae). Това е едно от най-често култивираните плодови дървета и най-широко известното от рода Малус, който е познат на хората. Дървото произхожда от Западна Азия, където неговия ... »

Най-екзотичните плодове на Земята

В света има толкова много интересни и необичайни неща. Понякога просто не вярваш на очите си. А ако невероятното чудо е в същото време и вкусно и полезно? Например плодовете, които трудно можеш да намериш на пазара, но като ги ... »